Nu har Miss Austin ett kärleksfullt för alltid hem att komma till

Miss Austin flyttar när hon är 9 – 10 veckor gammal till sitt nya hem, vilket vi verkligen gläds åt

Nu idag som är den 20 maj är Texaskullen 6 veckor gamla. Det innebär att du som är intresserad av en ny familjemedlem kan tinga en kaninunge. När du tingar en kaninunge (det vill säga, betalar hälften av vad den kostar), så är kaninungen garanterad din och vi skriver upp dig som ägare till kaninen.

Vår fina lilla Miss Austin har nu ett hem att komma till när hon är tillräckligt gammal. Kaninungar får flytta tidigast under sin 8:e vecka. Vi ser dock att det sker först när de är 9-10 veckor gammal för att se att kaninungen mår bra på alla sätt och verkligen är igång med hö, vattentillförsel, pellets och grönt. Redan nu tränar vi dom dels att kissa i toalådan, valet av vattenskål eller vattenflaska samt att få vara ifrån sin mamma någon timma varje dag. Det sistnämnda är en avvänjning för att försöka göra flytten så smidig som möjligt. Ungarna bor dock ihop med mamma och syskon till själva flytten.

Din kanin är en stamtavlekanin


Alla våra kaninungar föds som stamtavle kanin, vilket innebär att för 200 kr som tillägg så får du med dig kaninungens stamtavla. Detta är något som vi behöver veta redan när du tingar kaninungen om du vill ha med, eftersom vi måste ringmärka kaninungen.

Ringmärkningen innebär att vi sätter en ring med färdigt identitetsnummer på vänster ben. Ringen träs över bakbenet när kaninungen är ca 10 veckor gammal. Om du tänker ha kaninen på utställning och hoppning så behöver den vara märkt. Det går inte att märka kaninen efter det att du har tagit hem kaninen för att vi måste säkerställa att det är en av våra kaniner som ringmärks.
Ringmärkning får enbart utföras av uppfödare som har ett uppfödare nummer och som är medlem i SKAF – Sveriges avelföreningarnas riksförbund. Vårt uppfödare nummer är Z33. Läs mer om vår kaninuppfödning.

V.I.B-kanin

Alla kaninungar som föds och köpes av oss här på SalneckeParks kaningård bli automatiskt en V.I.B kanin i vårt pensionat De Luxe.
Vad innebär då detta? Jo, V.I.B står för Very Important Bunny, så du som ägare som väljer vårt pensionat när de du reser bort och behöver kaninpassning får redan vid första tillfället 25% – rabatt på priset för varje vistelse som du har kaninen här hos oss. Detta är något som andra kaniner blir efter sina tre vistelser här hos oss.

Behöver du plats för din kanin i vårt pensionat då rekommenderar vi varmt att vara ute i så god tid som möjligt då semestrar och lov innebär alltid att det är fullbokat hos oss! Bokningen görs vi formulär på respektive sida för utomhuskaniner eller inomhuskaniner.

Det Bästa till De Bästa”


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *