Vi på SalneckeParks kaningård & pensionat De Luxe finns till för just dig som kaninägare. Vi har jobbat med kaniner sedan 2018 då vi skaffade fyra kaniner på en och samma dag. Ganska snabbt utökades antalet med fem kaniner till och sedan blev det både utställning, kaningård med uppfödning och pensionat De Luxe. Den bästa kunskapskällan som har lärt mig/oss så otroligt mycket om just kaniner är kaninerna själva. Det har i sin tur sedan lett oss till dessa tjänster som vi nu kan erbjuda dig som kaninägare.

  • Hö/halm försäljning
  • Ihopsättning av kaniner
  • Kaningård/uppfödning
  • Kaninpensionat
  • Mobil kloklippning
  • Kloklippningskurs online (våren 2023)
  • Pälsterapi
  • Smådjurspensionat

Hö/halmförsäljning

Hos oss kan du köpa hö/halm till ett förmånligt pris. Löshö i säck a´125 liter. Vi köper vårt hö från Urban Wilhelmsson här i Örsundsbro. Vårt hö är grönt och fint och uppskattats av alla våra kaniner/pensinatsgäster och ägarna som regelbundet köper av oss. Vill du också köpa hö/halm av oss? Skicka oss ett mail och skriv hur många säckar hö/halm som önskas så bestämmer vi tillsammans när du kan hämta upp det, helt enkelt när det passar dig.
Halm har vi oftast enbart i ett litet parti i egna lager, men beställer hem halm till dig i så fall i samband med våra beställningar hos leverantören.
Ibland kan höet vara en bristvara även hos vår leverantör och då kan vi tyvärr inte sälja om så skulle vara fallet.

Vi kan leverera hö/halm till en mötesplats i Uppsala eller Enköping efter överrenskommelse så behöver ni inte åka ändå hit för att hämta upp. En liten avgift tillkommer för detta.
Se prisuppgifter.

Ihopsättning av kaniner

Funderar du på ännu en kanin som sällskap till den du redan har? Vi har erfarenhet av ett flertalet ihopsättningar från 1 +1 ska bli 2 samt större grupper upp till 7 individer. Kaniner är sociala djur och de flesta kaniner trivs att ha sällskap av en själsfrände. Att sätta ihop kaniner är en unik process som kan vara klar på nån vecka men som också kan ta lång tid. En del kaniner matchar helt enkelt inte varandra, vilket också är viktigt att ha i åtanke. Det är precis som med oss människor – en del passar helt enkelt inte ihop.

Vi erbjuder oss dock att hjälpa er så gott vi kan och gör gärna ett försök med att få ihop era kaniner under en period på upp till en månad. Det innebär att ni kommer hit med kaninerna och de bor hos oss så länge det behövs (- månad). Ihopsättningen börjar med introduktionsdagar även kallad datingdagar innan själva ihopsättningen görs. Vi försöker låta kaninerna styra hur lång tid de behöver och inte stressa på. Under tiden de är här får ni gärna komma och hälsa på dom och vi rapportera till er regelbundet via mail hur processen fortlöper. För att underlätta ihopsättningen så underlättar det om kaninerna är kastrerade, är i ungefär samma ålder vilket innebär att de är i ungefär samma utvecklingsstadiet samt om ni har haft dom nära varandra under några dagar med gallervägg emellan.

Kaningård/uppfödning

Vid föder upp renrasig dvärgvädur (svart och blå). Enstaka tillfällen har vi även uppfödning av den vackra rödoreanga sachsengold, dock enbart beroende av intressenter. Under hösten 2021 kommer vi även få en kull där pappa är renrasig dvärgvädur och mamma en renrasig dvärgteddy. Det går alltid att skriva upp sig på intresselistan för kommande kull. Att stå med på intresselistan är inte bindande. Du som är intresserad av kaninunge hos oss får ständiga uppdateringar av kullen under deras uppväxt. Från deras 4:e levnadsvecka kan du också få komma och hälsa på de små. Tinga en kanin gör du vid vecka 6 men går absolut att även att göra tidigare.

Kaninpensionat

När du reser bort finns vi till förfogande. Vårt kaninpensionat De Luxe tar emot både utomhus som inomhuskaniner. När din kanin bor hos oss så blir den vår gäst och för våra gäster gör vill allt för att ge dom ”Det Bästa till De Bästa”. De bor i stora rymliga burar men kommer ut dagligen i våra utomhushagar eller i inomhushagen. Det är tillsyn flera gånger om dagen och det bjuds på färskt ekologiskt lokalodlat hö, grenar från äppelträd eller pil, grönfoder direkt från moder natur och aktivering av olika slag allt utifrån vår gäst behov. Passa på att boka kloklippning när din kanin är här så ser vi till att det blir både manikyr och pedikyr.

Var ute i god tid om du önskar ha din kanin här under speciella terminslov eller under semestern för att garanterad plats eftersom vi har alltid fullbokat vid dessa tillfällen.
För bokning av utomhuskanin.
För bokning av inomhuskanin.

Smådjurspensionat

Har du småfåglar, hamster/marsvin/chinchilla som behöver passas när du åker iväg. Vi tar även emot smådjur för passning i egen bur. Vi har en gästbur för fåglar som man hyra in sina fåglar i, i annat fall tar ni med deras bur och vi ser till att den får vad den behöver när den är här hos oss.

Avelhanar

Vi erbjuder även parning av våra två hanar Mr. Moonlight 2,5 år svart dvärgvädur och Mr. Diamond 2.5 år av rasen sachsengold om du har en matchande frisk hona. Både Mr. Moonlight och Mr. Diamond är perfekta för avel och har gett oss många fina och friska små ungar. Mr. Moonlight och Mr. Diamond har båda stamtavla. Skicka oss gärna ett mail för diskussion kring din tanke kring aveluthyrning och så skickar vi dig mer information kring våra avelhanar.

Mobil kloklippning

Klorna på en vuxen kanin bör klippas minst 1 gång i månaden. På kaninungar kan det behöva klippas i början var fjortonde dag eller i alla fall var tredje vecka. När klorna har en liten ljusare topp är det dags att få dom klippta. Kaninerna sliter olika mycket på klorna. Inomhuskaniner sliter oftast mindre på klorna än de som bor utomhus. Miljön som innehåller trästammar, sten eller liknande gör att klorna slits men klorna behöver ändå ses över ungefär var 4:e – 6:e vecka.

Hos oss kan du boka mobilkloklippning. Det innebär att vi kommer hem till dig och klipper klorna i kaninens trygga hemmiljö. På så sätt eliminera vi också stressen som kloklippning i sig kan innebära för kaninen.
Vi tar med oss klosaxen men du står för eventuella belöningen. Belöningen kan bestå av kaninens favorit gósak, eller lite extra med gos och kel.

Vid första hembesöket får du vårt kort ”Bonus mobilklippet” som vi stämplar på vid varje besök. Då får du 6:e klippningen helt gratis. Genom dina bokningar bidrar du även till organisationen Smådjurschansen som är en ideell förening som arbetar med omhändertaganden och omplaceringar av kaniner och smådjur. Vi ger 100 % av kostnaden för tjänsten oavkortat till denna organisation. Hjälp oss att hjälpa Smådjurschansen genom att boka mobil kloklippning för din kanin.

Våra priser:
Inom centrala Örsundsbro: 100,00 kr per kanin
Inom Uppland: 120,00 kr per kanin (milersättning tillkommer)

*Tjänsten gäller enbart inom Uppland.

Kurs i kloklippning online under 2024


Under våren 2024, har du som kaninägare möjlighet att lära dig hur man klipper klorna på små kaninungar och större kaniner. Hur det går till? Under två angivna datum varje månad så håller vi i denna kurs, jag Joei Törnström och eventuellt har jag medarbetare Tuwa med mig. Uppläget kommer innehålla att vi går igenom saxar att klippa med och olika sätt att hålla kaninen på just vid klippningen. Vad gör man med spralliga kaniner? Tips och tricks. Och vad händer om man skulle klippa i pulpan? Hur ofta ska man klippa klorna? Dessa frågor och liknande kommer vi ta upp under kurstillfället. I detta stund är det viktigt att inte stressa kaninen utan ta det i lugn takt. Kursen är således i ca 30 minuter.

Vi kommer använda oss av en plattform som heter Zoom. Där vi alla kan se varandra och kaninerna, så vi klipper klorna framför datorn/ipaden. Så ladda ner appen Zoom och skicka din intresseanmälan så får du en faktura på 150kr i din mailbox och när det är betalat så får du vårat Meeting ID och lösen för inloggningen. Anmäl dig här.

Pälsterapi

Djur med eller utan päls vet vi har stor positiv inverkan på vår mentala, emotionella, psykiska och fysiska hälsan. Att sitta med ett djur i famnen och bara kramar, gosa och mysa är den bästa medicinen någonsin och vanligtvis utan biverkningar (det vill säga om man inte har någon form av allergi). Vi erbjuder dig det vi kallar ”pälsterapi” att bara få vara, koppla bort sådant som kan vara stressande och försöka hitta en medveten närvaro i kontakten med att ha kanin i famn. Pälsterapin kan även innefatta omhändertagande av kaninen dvs. se till att den ha vad den behöver i form av vatten, hö, grönfoder och rent hem allt för att ge den ”Det Bästa till De Bästa”.