Samtliga kaninungar från denna kull är sålda!

Sista bilden på vår fina lilla Miss Austin från Texas kullen som dock numera heter Ängel. Tio veckor gammal nu i juni 2021 flyttade hon hem till sin nya familj och till vår uppfödda Mr. Hollywood av rasen sachsengold som föddes hos oss förra året.
Grattis & Lycka till i ditt nya hem Miss Austin och vi hoppas att du och Hollywood får ett långt och härligt kaninliv tillsammans.

Sitta i maten är det bästa även för en liten en

Det börjas tidigt! Vi har ett par av våra vuxna kaniner som gärna vill sitta i maten att äta. Så klart verkar det godast och roligaste… även när man är en väldigt lite sötnos. Här har vi lyckats få bild på alla tre vid två olika tillfällen. Underbart söta och helt oemotståndliga. På bild 5 veckor gamla.

Gräsintroduktion

Gräsintroduktion sker successivt med lite gräs under några dagar och lite maskros. Och det har gått jättebra för de små. Om en kanin får lös avföring så kan en orsak vara för mycket gräs eller för mycket pellets. Avstå då detta under några dagar och ge dom endast hö, så brukar magarna må bättre. Allt nytt som är främmande för en kanin ska introduceras i små mängder i början.


Tiden går så fort

Oj, här ligger vi verkligen efter med uppdateringen av dessa små sötnosar. Burunderhållet tar mycket av tiden just nu, men mycket gos hinns det med framför allt av våra två små mysexperter Kevin (8 år) och Oliver (13 år)

Hallå världen, här kommer lilla jag

https://youtu.be/EkL9ajoVmbo

Nu blir det fullt upp för mamma Miss Loveline när de små livens nyfiken av livet påbörjas.

Plötsligt så hände det… 18 april, 2021

Exakt 14 dagar gamla, så har alla de tre små sötnosarna öppnat sina små svarta knappnålsögon. Åh det helt underbart söta. Idag blev det också mys inomhus där jag satt med två av dom och vår äldsta son Oliver satt och myste med Mr/Miss blåis (inväntar på namnförslagen av en 12-åring som har fått det som uppdrag att namnge de tre).

Nu är det inte så långt bort tills mamma Miss Loveline kommer ha fullt upp med sina tre. Förra året hade hon dock sex stycken i Florida-kullen att ta hand om, så det här kommer hon göra med glans.

Vi planerar att försöka få en kull till i år med Miss Loveline och Mr. Moonlight, så det går bra att redan nu, anmäla ditt intresse för kommande kull. Oklart i dagsläget om vi kommer ha någon kvar av dessa två blåa småttingarna tillgängliga, då vi har redan har intressenter sedan några månader tillbaka och yngsta grabben på bilden nedan valde den svarta som sin då hans första kanin dog i februari.

Intresseanmälan görs via formuläret här nedan på sidan.

Tack på förhand!

Bebisgos i högklass

Uppfödarnummer: Z33

GRATTIS till de nyblivna fantastiska föräldrarna!

Under tidig vår planerar vi för en kull av rasen dvärgvädur med de kompatibla föräldrarna Miss Loveline (blå) och Mr. Moonlight (svart). Båda dessa föräldrar har stamtavla vilket innebär att deras ungar kommer ringmärkas och det skrivs en stamtavla på samtliga om detta önskas. Stamtavla behövs för utställning och det blir en tilläggsavgift på 200 kr.
Kaninungarna säljs för kel/sällskap/kaninhoppning och utställning.

Herr skapet Miss Loveline & Mr. Moonlight

Om föräldrarna

Mamma: Miss Loveline är en fantastisk mamma till de ungar hon får och hade ”fullt upp” med sin kull ”Florida”. Miss Loveline blir 2 år i maj, 2021. Hon är väldigt lugn och tar dagen som den är. Hade hon fått välja så hade hon gärna viljat ”bo i ens famn”.

Pappa: Mr. Moonligt blir även han två år i maj, 2021. Båda föräldrarna föddes på exakta samma datum och då år, fast på olika håll i landet. Mr. Moonlight är en härlig fartfylld liten herre. Han är mycket nyfiken och ska vara med överallt helst, vilket han i och för sig är emellanåt eftersom han är lugn som en ”filbunke” när han väl är i famnen och hänger med när vi tar hand om resterande kaningården.

Föräldrarnas egenskaper är ett bra komplement till varandra och en bra kombination i de sex friska ungarna som föddes, 2020. Alla ungarna tingades ganska snabbt och kom till väldigt fina familjer där ägarna är mycket nöjda med de små individer som dessa nu har blivit.

Intresseanmäl dig för en kaninunge

Vet du med dig att du redan nu är intresserad av en kaninunge under våren 2021? Nu går det bra att lämna en intresseanmälan inför kommande ”Texas-kull”. Berätta gärna din tanke med köp av en liten kaninunge (sällskap/kel/hoppning/utställning etc). Det är viktigt att du är medveten om att de ungar som köps av oss ska få ses som en liten familjemedlem, som flyttar in till er. Vi återkopplar på intresseanmälan och hör sedan av oss när kullen är född. Det är då du tingar kaninungen med att betala halva priset av vad kaninen kostar..

OBS! Själva intresseanmälan kostar inget och är inte bindande.

Registrering av intresseanmälan för dvärgvädurunge.

  1. M. Eriksson –
  2. K. Törnström
  3. B. Håkansson
  4. H. Farag
Vänligen specificera om du har valt "Annat sätt". Tack på förhand!