Ladda ner vår broschyr

Vårt SalneckeParks kaningård & pensionat De Luxe är vackert beläget i natursköna Örsundsbro nära Enköping


Hos oss är varje liten fyrbent vän en unik gäst

På SalneckeParks kaningård & pensionat De Luxe gör vi vårt bästa för att din kanin ska trivas och ha det lugnt, tryggt och avkopplande tills den checkar ut, Detta är din kanins semesterresort. Miljön är väldigt viktig för kaninens mentalitet och fysiska hälsa.

Miljöbyte påverkar dock alla kaniner i olika grad. Till dig som kaninägare vill vi med vårt kaninpensionat De Luxe garantera att din lilla familjemedlem bor i en kärleksfull familjär oas för kaniner. Du kan resa bort och njuta av den tiden med känslan av att din kanin har det bra hos oss, blir väl omhändertagen och ompysslad. Vi kommer också att uppdatera dig med bilder/filmsnuttar antingen direkt (sms/mail) eller via vår hemsida och sociala media.

Bokning av plats

Bokningen för utomhus/inomhus kanin görs via formuläret på sidan Boka plats. Vi rekommendera att boka i god tid när det gäller bokningar under helg/lov och semestertider eftersom vi oftast blir fullbokade under dessa perioder.

Bokningsbekräftelse
När formuläret är ifyllt och skickat till oss återkopplar vi vanligtvis inom 48 timmar. Om du inte har fått din bokningsbekräftelse under denna tid beror det på att bokningsbekräftelse sannolikt har hamnat som skräppost. VI önskar alltid återkoppling på bokningsbekräftelse så att vi vet att du har nåtts av informationen. Du kan alltidt kontakta oss kring bokningen vid behov.

In/ut – checkning

Vi är väldigt flexibla när det gäller in- och utcheckning. Däremot vill vi veta ungefärliga tider så att vi kan göra i ordning inför nästa bokade gäst.

Välkommen till ett kaninpensionat med klass och stil

Så här kommer din kanin att bo

Utomhusgästerna

Våra fackburar är 2 meter långa med tillhörande bohus och sitthylla. Varje bur har en målad fondvägg för mer hemtrevnad. Burarna är inredda med olika aktiveringsleksaker, tugghus/tuggtrappa, små bollar och så vidare.Samtliga burar har myskorg, tunnel, toalåda, vattenskål, höräcke och spotlight i taket. Vi mornar samtliga kaniner efter klockan 8.30

Rastgården

För gästerna som bor i bur #1 och #4 visar vi hur rampen fungerar så att de själva kan ta sig ner i rastgården när de vill.

Inomhusgästerna

För våra inomhusgäster har vi tre burar att tillgå. Två av dessa är byggda av stora storleken av pallkragar (fyra stycken i höjd). I varje bur finns sitthylla, myskorgar, höhäck, höboll, vattenskål med alltid fräscht vatten, grenar och aktiveringsleksak. Bur 3 har i stort samma tillbehör som i ovannämnda burar. Inomhusgäster har dagligen tillgång till att få komma ut i inomhushagen med en massa spännande aktivering- och gnagaleksaker, grenar, små krypins, tunnel och pallar. För inomhusgästerna har vi även en övervakningskamera för att se att de har det bra även när de är i hagen. På sommaren så har även dessa gäster tillgång till våra utomhus beteshagar.


Beteshagar

Sommartid finns flertalet flyttbara beteshagar som dagligen får nya platser. I den mån det är möjligt så försöker vi se så att varje gäst har ”sin egna” hage när de är hos oss som möjligtvis varvas med några andra gäster. Vi har 8 beteshagar plus hage under trampolinen, samt pensionatets rastgård och en inomhushage. Våra egna har även sitt hägn vi kaninpalatset att tillgå.

Avrundning av dagen

Mellan 19.30 och 21 tar vi in alla kaniner och gör nattningen. Efter en hel dag ute är det skönt för en liten gäst att bara få vara i lugn och ro. Natti Natti!

Inomhuskaniner

För din inomhuskanin erbjuder vi 1-2 inomhus kaniner (1-2 kg per kanin) plats i vår tvåvåningsbur som du ser på bilden. Buren har en ramp som går att stänga av om så önskas. I annat fall har kaninerna tillgång till båda våningarna.
Dessa kaniner rastar vi i en valphage i förrådet.

Våra förebyggande städåtgärder mot de mest vanliga parasiter, svampar & Virus.

Med tanke på att vi driver en anläggning med många in-och utcheckningar i pensionatet De Luxe så är det otroligt viktigt att hålla det så rent som möjligt. När din kanin checkar in hos oss ska han/hon vara helt frisk. Vi rekommenderar att kaninen är vaccinerad när de ska vara här (hör dig för med din veterinär vad de rekommenderar). Vaccinationen är dock inget krav.

Eftersom vi har så stor rörlighet som vi har i verksamheten så innebär det också att våra burar töms helt och städas ut flera gånger i veckan. Gästburarna som gästerna bor i hos töms helt och vi torkar av exakt allt från bottenburen. väggar och tak. Vi torkar också av inne i bohus och sitthylla och fyller på med tidningsunderlag, tunt lager halm, matta och torkar av leksaker och rena dryckesskålar.

Vi använder oss av djurexperternas råd genom att strö över Stalosan i rastgården och i vårt häng vid kaninpalatset. Gästburarna torkas av enligt experters miljövänliga tips med vinäger i kombination ättika. Mattor & filtar tvättar vi med vinäger + ättika + tvättmedel i tvättmaskin.

Stalosan F 15 kg
Stalosan som tar död på allt, är drygt dvs sparsamt och hjälper oss att hålla rent hos alla våra fyrbenta små.

Om din kanin som har varit våran gäst här har blivit sjuk direkt efter utcheckningen, så beklagar vi varmt detta men önskar få veta det om det är relaterat till hans/hennes vistelse här hos oss. Det kan vara väldigt viktigt och även direkt livsavgörande för andra kaningäster. Kontakta oss via mail.

Vår policy är att om en kanin blir sjuk och det leder till veterinärbesök så kommer vi efter konsultation med den drabbade kaninens ägare även meddela samtliga gästers ägare om det behövs som vistas här vid samma tillfälle.

Detta för att alla ska känna sig trygga med att ha sin små familjemedlemmar här hos oss och vi ska vara trygga med att vi får hit friska gäster i gengäld. På sätt kan vi fortsätta med SalneckeParks kaningård & pensionat De Luxe med kaninens hälsa i fokus.

Vårt mål är alla gäster ska få
”Det Bästa möjliga till De Bästa”

Om kaninen blir sjuk

Blir din kanin mot all förmodan sjuk under sin vistelse här (slutar äta eller på annat sätt verkar allmänpåverkad) kontaktar vi dig som ägare omedelbart och i samråd med dig åtar vi eventuella åtgärder. Vi vänder oss till Djurdoktorn veterinärklinik i Sommaro i Uppsala 3 mil bort. För eventuella kostnader hos veterinär står du som ansvarig ägare för. Om möjligt hämtar du din kanin hos oss och tar den själv till veterinär om det behövs.

Det är viktigt att din kanin är frisk när den bor hos oss. Vi ser helst att din kanin är vaccinerad när den är här, men det är inte ett krav för att bo på pensionatet. Skulle kaninen mot all förmodan avlida när den är här betalas endast de dagarna som den har varit vid liv – resterande bokade dagar återbetalas helt.

Prisuppgifter kaninpensionat
Boka plats för min utomhuskanin
Boka plats för min inomhuskanin
Prova pälsterapi