Roger, Oliver, Joei & Kevin

Om

Till vardags jobbar vi – jag Joei (Jouanita) som utbildare inom psykisk (o)hälsa som företagare & Roger jobbar som IT-konsul och grabbarna går i grundskolan.

Vi bor i en villa med tomt ett stenkast ifrån Örsundaån i det natursköna och gemytliga samhället Örsundsbro. Här bor vi med 11 vuxna & 2 egenuppfödda kaninungar, Vi har kaniner av raserna TeddydvärgvädurDvärgteddy, renrasig Sachsengold och Dvärgvädur med stamtavla. De två sistnämnda raserna är de raser vi har uppfödning på. Här bor även våra lilla fyrbenta prinsessa Angel of Mercy av rasen Bichon Havanais mix, våra två lugna damer utekatterna ”Texas” & ”Dallas” samt ett gäng akvariefiskar. Både Roger och jag är uppväxta med djur (hund, katt, fåglar, tammöss, akvariefiskar samt andra mindre djur). Vi har båda även haft kanin under vår uppväxt. 

Vi har även hjälp av två ungdomar Hilda & Tuwa. Hilda hjälper oss med den administrativa delen och Tuwa hjälper oss i kaningården och pensionatet på lov och under semestertiderna då vi alltid har ett fullbokat pensionat.

Roger

Roger är den som gör allt hantverk här hemma. Han är enormt skicklig, kunnig och imponerande byggare. Det finns inget som han inte skulle klara av att bygga. Hela utformningen av vårt pensionat, mer stabila beteshagar, uppgraderingen från lekstuga till kaninpalats och ombyggnationen av befintliga burar är resultatet av hans händighet.

Jouanita ”Joei”

För ett par år sedan när vi skaffade våra fyra ”Teddysar” så fanns inte tanken kring pensionat eller uppfödning. Men nu är vi här och oj vad vi älskar alla dessa fyrbenta som föds hos oss och flyttar till nya hem, våra gäster som checkar in och checkar ut. Varenda dag är en ny kunskapsberikad kaninlärdom. Jag har lärt mig oerhört mycket om kaniner på så kort tid. Och det bästa sättet för mig att lära mig är att just att vara i det. ”Plötsligt så händer det”… en sandlåda som ogräset tog över och två stora och fina 2-facksburar till salu och innan tanken var där så var burarna ”tingade” och vips som det var så stod de också i ogrässandlådan.

Ibland kan ”plötsligt så händer det” vara väldigt bra. I alla fall är det så det känns med starten av vårt ”SalneckeParks kaningård & pensionat De Luxe” som vi nu har haft igång sedan oktober 2019 och som snabbt blir fullbokade över lov och andra säsongsbetonade tillfällen. Och känslan att få umgås med alla dessa fyrbenta vänner är vad jag skulle vilja säga ”balsam för själen”.

Oliver

Kevin