Vårt pensionat De Luxe fyllde 4 år i oktober, 2023. Under dessa fyra åren och fram tills nu har vi haft äran att ta emot cirka 400 bokade kaningäster. Detta visar att det finns ett stort behov hos er kaninägare att ha en trygg plats att ha er lilla familjemedlem under de tillfällen när ni reser bort eller av andra orsaker behöver kaninpassning. Det är för oss en glädje att kunna bistå med hjälp med detta genom vårt pensionat De Luxe. 
Det är också en glädje att få checka in nya som återkommande gäster i vårt pensionat De Luxe, då varje gäst blir som en unik liten vän. 

Detta ingår i bokningen för inomhusgästerna

  • Fri tillgång till lokalodlat hö och vatten
  • Ekologiska grönsaker och/eller färskt/torkat från Moder Natur ochfrån vad sommarens moder natur har att erbjuda. (Det sistnämnda ges i samråd med dig som ägare)
  • Grenar ifrån äpple/päron/sälj/svartvinbär/hassel och pilträd, samt dess blad + tuggleksak

    Burarna är också inredda med myskorg. Golvet är beklätt med ett lager tidning, halm och matta. Toalåda med Kissime pellets (mer känt som ToaLätt). Vi har vattenskålar men du tar med dig vattenflaska om kaninen är van vid det. Vill du att vi ger pellets till kaninen under sin vistelse hos oss, tar du även med detta (vi har skålar och pelleltsbollar) samt om den har någon favoritleksak etc. Byte av vatten sker minst 2-3 gånger om dagen. I inomhusdelen har vi tillgång till en översynkamera för gästens säkerhet när vi inte är hos dom.

    OBS! Kaninen ska vara frisk när den checkar in här! Vi begär inte att kaninerna ska vara vaccinerad för att bo hos oss. Detta är ditt val som ägare. 
    Vi står också för mycket gos, mys och kärlek för de gästerna som vill ha detta av oss! Vi har två gosexperter Oliver 13 år och Kevin 8 år.

OBS! Boka för påsklovet för att garantera att det finns ett ledigt ”gästrum” för din kanin.

Våra pallkrageburar

Antal kaniner per bur: max 3 kaniner med en maxvikt på 2 kilo per kanin.

För inomhuskaniner erbjuder vi två olika burar som är byggda av fyra stora pallkragar per bur. I dessa pallkrageburar har kaninerna tillgång till sitthylla, myskorg, hö, hö/grönsaksboll, toalåda, grenar, tunnel och någon leksak. Varje pallkragebur har även spotlight i taket. Stor yta att röra sig på för kaninen när den är i buren.

Underlaget i buren är tidningar, halm och matta.

Vår tvåvåningsbur

Antal kaniner i denna bur: max 2 kaniner med en maxvikt på 2 kilo per kanin.

Vi har även en tvåvåningsbur. Buren har en ramp som går att stänga av om så önskas. Vi ser helst att kaninen (kaninerna) får tillgång till båda våningarna. (Denna bur kan även användas för större fåglar då utan våningsdelaren).

I denna bur finns ett tugghus som även blir en yta för kaninen att krypa in i eller sitta på. En liten avsats mellan de två ramperna är en yta som kaninerna också gärna sitter på. Vi har även en liten IKEA pall. I denna bur finns även myskorg, toalåda, hö, hö/grönsaksboll, grenar, och någon leksak.

Underlaget i buren är tidningar, halm och matta.

Inomhustemperaturen i vårt förråd ligger på cirka +20 grader under vinterhalvåret.

Regelbunden tillsyn av samtliga gäster är minst 3-4 gånger per dag. Oftast blir det oftare än så. Och självklart blir det mys och gos när gästen vill och de har möjlighet att ”klättra” på oss när vi sitter hos dom i hagen.

Inomhushagen

Alla våra inomhusgäster får dagligen vistas i vår uppsatta valphage. Här har våra inomhusgäster tillgång till lite större yta att röra sig fritt på, undersöka, upptäcka eller gömma sig. (Våra tre burar används således mestadels som nattbur). Har vi fler inomhusgäster så är kaninerna i skift i hagen. Varje toalåda är uppmärkt med respektive burfärg (grön, blå och svart/vit) och följer med respektive gäst till hagen och sedan tillbaka till buren. Vi sopar också underlaget i hagen mellan varje skiftbyte.

I inomhus hagen finns olika aktiveringsartrialer som variera från tillfälle till tillfälle. Här kan din kanin – vår pensionatsgäst får möjlighet att röra på sig under hela dagen eller i skift beroende av hur många inomhusgäster vi har incheckade. Burarna ser vi i huvudsak enbart för nattningen eller för att få lite lugn och ro, eftersom det blir så mycket nytt på en gång för en liten kanin.

OBS! Viktigt att din kanin är frisk och mår bra när den checkar in hos oss för kaninens egna bästa!

Vi skickar ALLTID ut bokningsbekräftelse inom 48 timmar detta även när pensionatet är fullbokat för att bekräfta din bokning. Har du inte fått en bekräftelse, titta i skräpposten om det har hamnat där, maila oss direkt eller kontakta oss på vår FaceBook sida alternativt via messenger. Vi är också tacksamma om du kan göra en liten återkoppling för att se att mailet är mottaget. Tack på förhand!

Boka inomhusplats för din kanin (Här bokar du även för andra smådjursgäster)

Antal
*Vänligen specificera här nedan "Annat sätt". Tack på förhand!