Bättre uppsyn över våra små inomhusgäster

Vi har nu bestämt oss för att starta upp vår kameraövervakning för våra inomhusgäster. Detta för att verkligen kunna ge ”Det Bästa till De Bästa”. Eftersom inomhushagen är helt utan takskydd (öppen hage) och det finns pallar i hagen samt att vissa kaniner är helt enkelt små hoppkaniner så ser vi detta som vår möjlighet att ha dom under bättre uppsyn.

Med denna kamera så har vi även möjlighet att se via en iPad om hökorgen har blivit tom. Detta för att inte riskera att våra inomhusgäster är utan hö till nästa tillfälle vi kommer in och tittar till dom. Vidare ser vi också om just hökorgen fylld med hö har lossnat och hamnat i toalådan vilket också händer, om toalådan har blivit flyttad, hur kaninerna beter sig mot varandra då det kan bli förändringar av kaninens beteende vid miljöombyte. Det som också verkligen är viktigt med denna övervakningskamera är att vi ser om våra små gäster äter hö/grönt eller om gästen bara sitter mer eller mindre enbart på en plats ihopkrupen, som då kan vara ett tecken på att kaninen inte mår bra. Och då kontaktar vi dig som ägare om vi ser att detta pågår under en längre tid. På så sätt är det också otroligt viktigt att få beskrivning av er lilla sötnos personlighet och beteende så att vi vet vad vi ska vara mer uppmärksam på.

Vi har även möjlighet till viss del att se en liten del av inomhusburarna #Grön och bur #Blå och då lite av gästerna som är där.

Översynen med kameran är enbart i användning när befinner oss inomhus och stängs av när vi är hos dom, vid in- och utcheckningarna, och när gästerna är inne i burarna nattetid. När det är flera gäster (som nu) har vi dom i hagen i skift. När det enbart är en gästägare som har bokat bur för sina inomhuskaninen(-erna) tillbringar dessa dagarna i hagen från det att vi morgnar dom på förmiddagen tills nattningen. Vi tittar alltid till våra gäster flera gånger per dag och då också våra utomhusgäster.

Vi kommer eventuellt starta upp en likadan översyn av samtliga kaniner i vår kaningård/pensionat De Luxe när dessa är ute i beteshagarna. för att lättare uppmärksamma eventuellt rymningar som så klart kan ske, och om några av grannskapets nyfikna små katter skulle ha vägarna förbi.

OBS! Översyn med kamera inom egna tomtgräns kräver inget tillstånd.

Lämna över sin kära familjemedlem är inte alltid så enkelt.

Vi har stor förståelse av att det inte är alltid rent känslomässigt så lätt att lämna över en kär liten familjemedlem till en helt okänd pensionatsvärdinna framför allt om det är kaninens första vistelse här. Detta är också en anledning till att vi gärna har en tät kontakt med dig som kaninägare från bokningen till utcheckningen, via mail och sms med regelbunden uppdateringar av hur era kaniner har det här.

Tänk på detta när du bokar pensionatsplats

När du bokar är det således också bra om du beskriver din kanin lite om bland annat dess personlighet/lynne. Är det en kanin som är liten på hö eller som reagerar på nytt hö, eller har han/hon någon favorit grönsak/örter/ogräs och helt enkelt hur reagerar kaninen på att bli upplockad och lyft? Är det en kanin som är vad vi kallar en ”hoppkanin” vilket är otroligt värdefullt att veta om denne är i en av våra beteshagar (vi har både med takskydd och utan) eller i inomhushagen. Alla kaniner kan hoppa och väldigt högt men vissa har mer benägenhet till detta. Detta är vi klart fullt medvetna om och som vi har mycket erfarenhet av, men är bra för oss att känna till. En annan viktig punkt som bra för oss att känna till är om kaninen verkar reagera på sitt namn? De här två sistnämnda punkterna är bra för oss att veta i valet om vi kan ha vår gäst i beteshage eller i rastgården. I rastgården har de tillgång till ramp om de är bokade i bur #1 eller #4 och då kan de själva välja när de vill gå upp i buren. På både vår FaceBook och instagramgrupp kan du som ägare dels se uppdateringarna av våra gäster men också våra egna kaniner. Dessa uppdateringar gör vi nästan dagligen.

Återigen är allt detta för att vi Familjen Törnström med Joei som pensionatsvärdinna helt enkelt vill kunna stå för att vi vill ge Det Bästa till De Bästa”.

Boka plats

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *