SalneckeParks kaninkull #1 ”Florida”.

Nyblivna föräldrarna Miss Loveline och Mr.Moonliight

Den 12 maj på natten födde så vår (blåfärgad) dvärgvädur Miss Loveline sin första kull. I dagsläget är det svårt att avgöra hur många småttingar det blev, men vi tror minst sju stycken. Och alla verkar vara pigga. Pappan är vår (svartfärgade) dvärgvädur Mr. Moonlight. Båda föräldrarna blir 1 år gamla den 25 maj, 2020 även om de är födda på olika håll i landet. För att se bilder på ”FLORIDA-kullen”

Miss Loveline är en väldigt lugn dvärgvädur – lite reserverad men älskar att bli klappad så klart när hon själv vill. Och när hon är i famnen njuter hon så att vara i famnen och det går att sitta länge med henne. Miss Loveline är också väldigt duktig med sin toalett. Hon väljer dock vart behoven ska göras, så eftersom hon väljer andra ställen än där toalådan står vid höräcket så får hon har två toalådor. En ganska bra lösning. Miss Loveline har tidigare haft två olika ägare men här stannar hon. Det är viktigt att kaniner inte får flytta helst inte mer än ifrån sin uppfödare eftersom dessa nya miljöer kan påverka deras mående.

Vår Mr. Moonlight är som en härlig liten hundvalp trots att han är en dvärgvädur. Det är fullfart på denna kille. Han är väldigt nyfiken och älskar att vara i famnen och lystrar till sitt namn. Moonlight.

Både Miss Loveline och Mr.Moonlight är kaniner med stamtavla. Vilket innebär att även ungarna kommer ha stamtavla. Båda föräldrarna är öronmärkta vilket hör till när de har stamtavla. Detta görs innan en kaninunge säljs till ägare. Miss Loveline har innan flytten hit deltagit på två utställningarna där hon har fått 93,5 poäng och 94,5 poäng. Hon är inte stamboksförd.
Mr. Moonlight blev vi informerad av uppfödaren att han tyvärr blev felmärkt vilket gör att vi inte kan ha honom som utställningskanin. Men vad gör det när man kan ha honom som kel och bara njuta över hans fantastiska personlighet.

Dvärgvädurar är väldigt bra som förstagångs kanin och som familjekanin. När vi valde det här paret att bli föräldrar såg vi till deras personligheter och deras kroppsform, pälsens täthet etc. Dvärgvädurar går också väldigt bra att träna med att gå i koppel, hoppa hinder eller att göra tricks. Precis det som passar en själv och så klart det kaninen tycker om att göra.
En kaninunge får inte säljas tidigare än 8 veckor gammal. Vi ser helst att våra ungar är mellan 9-10 veckor gamla.

KÖPA EN KANINUNGE IFRÅN OSS

Är du intresserad av att tinga en kaninunge ifrån oss? Sänd oss ett mail ( Samtliga kaniner som säljs via oss kommer alltså ha stamtavla, vara öronmärkta, väl hanterade, klorna klippta, tandbettskontrollerade samt genomgått en hälsoundersökning hos en kaninkunnig veterinär. Vi erbjuder även livslång ”support”, skötselråd om det finns funderingar, samt tar vi tillbaka kaninen om det visar sig av någon anledning att ni inte kan ha kaninen längre.
Vi är också väldigt noga med vilka ni blivande ägare är. Och kommer således ställa frågor som hur kaninen kommer bo, kommer kaninen har sällskap, möjlighet till att få springa av sig etc. Men också om ni har haft tidigare kaniner och medvetenheten om vad det innebär att vara kaninungar. Komihåg att ta hand om en kanin är alltid den vuxnes huvudansvar.

Om ni vill ha kaninen på utställning kan vi även rekommendera förening som man behöver vara medlem i för att kunna ställa ut. Vi kan även rekommendera lite litteratur och även barnböcker – om vad det innebär att ha kanin som kan vara väldigt bra för barnen i familjen när man få en (eller flera) fyrbenta familjemedlemmar.

När ni köper en kaninunge hos oss, så får ni redan ifrån första tillfället 25% rabatt om ni behöver ha en plats för kaninen i vårt pensionat medans ni är bortresta.

Läs mer här – om vår kaninuppfödning!Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *