Vi förbereder vintern med hydroponisk odling

I början av april slog vi så äntligen till med att införskaffa vårt absolut första nybörjarkit av Hydroponisk odling. Det blev startskottet på det som vi hoppas på kommer bli vinterns heltäckande odling av ekologiskt odlade grönfoder. Först lite skeptisk men sen när vi såg att de satta små fröna i torvbriketterna började kunna urskiljas så kunde vi inget annat än bli grymt imponerade på att det ”faktiskt fungerade” med att odla i vatten och utan jord. Och när sedan Lidl annonserade med att de sålde just Hydoponisk odlingsstation så slog vi till igen. Ja, men ska man bli ”självförsörjande” på ekologisk grönfoder till våra kaniner och kaningäster ja, då kan man behöva några uppsättningar som möjliggör detta. Så, ytterligare 2 stationer har vi införskaffat och testar oss nu fram för att sakteligen se resultatet av att odla sallad och diverse örter i vatten.

”Det Bästa till De Bästa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *