Bra att få sträcka på sig

Finns inget sötare än att se kaninerna sitta på baktassarna och sträcka sig upp mot godsaken utan att stödja på framtassarna. Våran egna Mr. Moonlight visar här hur det ser ut. Väldigt bra träning för kaninens hållning och balans.

Vi försöker så mycket som möjligt låta kaninerna använda sin kropp och sina sinnen på olika sätt genom att tillföra en naturlig stimulering, som te x av luktsinnet. Oftast serveras kaninens pellets direkt på underlaget, bland hö/halmen eller på marken så att kaninen får söka sig till belöningen. Ibland smyger vi in det i små toarullar så att de får jobba lite för få godsaken. Vi hänger upp grönsaker eller lägger det i olika aktiveringsleksaker allt för att hålla igång kaninerna – alltid lika givande att ta del av hur dom jobbar och får resultat.

”Det Bästa till De Bästa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *