Pälsterapi i full bemärkelse!

En viktig del i vår verksamhet det är att bara kunna sitta ner och ha kaningos till max. Det finns inget ljuvligare än att kunna ta in en pensionatsgäst i huset och sätta sig en stund på soffan och bara njuta av den mjuka lena pälsen och de små rörelserna som kaninen ger uttryck av i famnen. Ibland blir det bara väldigt korta stunder i soffan i bland lite längre. Det är lilla gästen som styr hur länge vi sitter. När det börjar bli lite mer aktiva rörelser ja, då är det dags att ta ut lilla krabaten tills sitt pensionatsrum eller hagen igen, då han han/hon gett signaler för det. På bilden syns lilla första gångsgästen Henry när han myste i famnen och självklart vill då vår lilla kramgoa bison havanaiis Angel of Mercy också komma upp i famnen. Och är det någon som kan krama så är det vår lilla Angel.

Oberoende av om djuret man har är ett pälsdjur eller nakendjur så finns det mycket vetenskap kring djurens förmåga till att få oss människor att må bra, att slå ner på takten dvs. stressa mindre men också att stanna upp och verkligen bli medveten närvarande. Och det finns ju inget bättre än att bli bemött av en fyrbent liten vän som ALLTID är lika glad att se en och som varje gång ser ut att tänka: ”Där ÄR du ju, vart har du varit i hela mitt liv”? Och så har man bara varit ute med soporna! 😉
Och jag tycker det är så häftigt att kaniner idag är inkluderade i familjen de bor hos och de som är inomhuskaniner är frigående och kan hoppa upp och lägga sig i knäet när man sitter och tittar på TV eller krypa upp till en när det är dags att sova, precis som hunden och katten många gånger gör. Är inte det häftigt, så säg! Instängda kaniner i små burar är ingenting för dagens kaninfamiljer. Tummen upp för det!

ETT POTPURRI AV KANINGOS

Tänk så mycket kärlek det ryms i en sådan liten kropp!

”Det Bästa till De Bästa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *