Ihopsättning pågår med 7 individer

Vår fina avelshona Miss Loveline som har bott som ensam kanin från start ska nu få bli en i gänget i kaninpalatset. I kaninpalatset bor just nu tre teddydvärgvädurar Lill-Ernst, ÄnglaCarola & Eliotte samt två dvärgteddysar Lill-Märtha & Fluffy. Här bor även en av Miss Lovelines alla ungar – honan Bertil född våren 2021 av rasen dvärgvädur. Sju unika individer ska snart få leva tillsammans i kaninpalatset på två plan, med tillhörande häng och beteshage. De introduceras utifrån rang och personlighet. Ingen ihopsättning är en annan lik och det går aldrig att förutse hur lång tid det ska ta vid en ihopsättning. Alla ihopsättningar som vi har gjort här på gården inom våra egna kaniner och när vi har hjälpt ägare med ihopsättning har gått från ca 10 – dagar till 3 veckor. Därav så vill vi få möjligheten att boka in kaniner som ska sättas ihop att vistas här under en månad och det är den tid vi räknar med att det kan ta, även om det inte innebär att det kommer ta så lång tid. Vår senaste ihopsättning var klar på 12 dagar. Och med klar innebär då det att i ihopsättningsprocessen att kaninerna bor i samma bur och vistas ihop dygnets alla timmar i tre dygn här hos oss och även ska kunna vistas i en transportbur tillsammans.

När vi bokar in en ihopsättning av andras kaniner så har vi en väldigt tät/nära kontakta med dig som ägare. Det finns en hel del som du som ägare kan göra för att förbereda ihopsättningsprocessen, vilket vi kommer informera dig om. Även dom stegen fortsätter vi med här under de första dagarna när kaninerna är incheckade eftersom det också är ett sätt för oss att lära känna kaninerna och få en bild av deras personlighet. Egentligen så är det kaninerna som gör sin ihopsättning skulle jag vilja säga, när det väl är dags för ”face-to-face” möte. Jag och mina medarbetare finns mer med för att ”styra upp” när vi ser att det verkligen behövs annars bara att finnas i grunden som en ”trygghet” att gömma sig vid eller som lugnar ner. Och det är väldigt viktigt med att veta vad som är acceptabelt och vad är inte och att våga ha is i magen. Och att sedan få se lilla gänget med alla de olika individerna eller få två att bli ”ett par” som lever tillsammans, tvättar varandra, kryper ihop tillsammans och leker är så mysigt att se och få uppleva.

”Det Bästa till De Bästa”

Vill du har hjälp med ihopsättning av dina kaniner? Maila oss så gör vi upp en plan tillsammans och tillsammans underlättar vi för de små individerna att få vara tillsammans. Stor del av kaninerna må bäst med sällskap eftersom de är flockdjur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *