Lyxig sommarsallad när kvicksilvret når toppen

Torsdagen den 21 juli – 2022 var en extremt hett dag. Kanske årets hittills varmaste dag?! Termometern hade på eftermiddagen krupit upp till 34 grader celsius här i Örsundsbro i Uppland. En dag som inte enbart var tuff för oss tvåbenta människor utan även för alla de små fyrbenta liven med eller utan päls. Byten av vatten gånger flera och skugga är A och O för våra små pensionatsgäster, men även cirkulerande luft i form av golvfläkt (där inte moder natur själv kommer åt) är behjälpligt. I rastgården bidrar sanden till svalka då större delen av den enbart har skugga. Till veckan ser vi fram emot att få våra keramiska kylplattor som vi beställde här för några dagar sedan och som ska bidra till svalka när kaninerna ligger på den/i dess närhet.

Just denna dag när jag befann mig i en sval och skön livsmedelsbutik kunde jag inte stå emot tanken om att fixa en svalkande god och grön sommarsallad till de små gästerna och till våra egna som väntade där hemma i samtliga hagar. Så i varukorgen hamnade romansallad, bladpersilja, äpplen och saftiga jordgubbar som sedan förberedes i 11 olika portioner (lite extra blöta) och som fördelades ut till samtliga 11 pensionatsgäster och till gårdens 11 egna. Lyxigt värre hoppas jag att det blev, men som säkert också underlättade värmen… i alla fall lite grand.

”Det Bästa till De Bästa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *