Rastgården som döljer den underjordiska världen

Det här är våra utomhusgäster Citron & Lucky, ett par av våra flertalet flitiga storgrävande pensionatsgäster. När Citron & Lucky vistades hos oss för första gången under sommaren 2021, började också en helt ny ”värld” öppna sig för oss tvåbenta. En dag när man överraskande helt plötsligt faller ner med ena benet i en grop och sanden i gropen bara faller ner som en krater, börjar man förstå att under rastgårdens markyta döljer det sig nåt mer fascinerande än bara sand, nämligen tamkaninernas naturliga underjordiska värld.

Nyfikenheten har inga gränser när man ser dessa tunnelöppningar som ändå inte är så många i rastgården (i skrivandets stund två stycken) men dock enorma. Det går bara att i den vildaste fantasin få en glimt i hur det möjligtvis kan se ut där under ytan.

Kaniner gräver inte rakt ner utan helt enkelt mer åt det vågrätta hållet. De gräver också gärna under större stenar och stockar. Det fantastiska i grävandet i rastgården är att där ett par gäster avslutar på grund av utcheckning, där tar nästa par gäster över som våra återkommande gäster Pox & Cookie. Detta så länge som inte pensionatets värdinna förstås är tvungen att åter täcka över groparna för att inte riskera några onödiga fallöverraskningar.

”Det Bästa till De Bästa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *