999 V.I.B.Loggen där vi lär av varandra

Häng med oss och skapa den största kanin kunskapsbanken där din erfarenhet blir någon annans möjlighet

Den 1 september, 2021 kommer vi öppna upp vår nya blogg ”999 V.I.BLogg” med hopp om att skapa ett forum där din kunskap och erfarenhet som kaninägare kan bli en värdefull kunskapskälla till andra nya som gamla kaninägare. Ett forum där vi lär av varandra.

Att vara ny kaninägare har sina frågor, funderingar och utmaningar. Hur gör man när man vill ta hand om en ny liten familjemedlem på bästa möjliga sätt? Vad behöver kaniner? Kan man ha en ensam kanin eller måste man köpa två? Kan en kanin gå fritt inomhus som katter och hundar? Klarar kaninerna av att bo utomhus på vintern? Kan kaninerna äta majs, gurka och paprika eller bara morötter?

Frågorna är många och svaren är oändliga, för det finns inga färdiga enkla svar. Även hos små sällskapsdjur som kaniner så är varje lite individ en unik liten personlighet.

Syfte

999 V.I.B.Loggen kommer vara plattformen där du som ägare/uppfödare eller du som på något annat sätt har någon erfarenhet av kaniner (kanske från barndomen, eller hört av en granne berättat…) delar med dig av dina tips, tricks och erfarenheter till andra nyblivna/nuvarande ägare som kanske just i detta ögonblick funderar just på den aktuella frågan, som vi kommer belysa.

När kommer inläggen?

Det kommer finnas nytt blogginlägg för dig att läsa och för att kommentera varje onsdag kl: 7.30 och fredagar kl: 15.00.

Vad kommer tas upp i bloggen?

Varje blogginlägg som kommer att ha 999.V.I.B.Loggan enligt nedan (detta då vi även skriven andra inlägg om vårt pensionat och kaningården De Luxe), kommer öppnas upp med en frågeställning/problemområde. Till varje inlägg delar vi med oss utav vår kunskap och erfarenhet med bilder och *filmer. Vi vet att det finns inga färdiga svar eller direktiv till svaren på frågorna och därav hoppas vi på att efter varje inlägg att även du vill dela med dig i kommentarsfältet av dina erfarenheter, tips och tricks.
Tillsammans skapar vi en ”kunskapsbank” för blivande/nuvarande kaninägare.

Exempel på Topics:
– Vi vill köpa kanin – hur förbereder vi oss?
– Nyinflyttad kanin – vad ska vi tänka på?
– När en kanin blir två – ihopsättning av kaniner hur går det till?
– Bygga rovdjurssäkdra burar, går det?
– Hur vet jag att kaninen mår bra?
– Hur klipper man klorna på en kanin?
– Vår kanin verkar uttråkad – hur ska vi aktivera vår kanin?
– Vad behöver en kanin för att må bra utomhus?
– Kaniner som biter – kaninens kroppsspråk – varför stampar kaninerna med baktassarna?*Varje filmsnutt som finns med i V.I.BLoggen finns även att se på YouTube där vi har vår kanal och där du kan bli prenumerant och på så sätt få meddelande av filmer som läggs upp.

”Det Bästa till De Bästa”

Startdatum:
Den 1 september: V.I.B.Loggar om:Vi funderar på att köpa vår första kanin. Hur förbereder vi oss?

Nya Blogginlägg:
onsdagar 7.30
fredagar 15.00

Håll dig uppdaterad!

Knapp, Rss, Ikon, Tecken

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *