Mini-Hopp & Findus premiär i pensionatet

Bild 1 Mini-Hopp och bild 2. Mini-Hopp & Findus

Över julen checkade nya gäster in från Stockholm. Detta söta paret är Findus (lite bakom) & Mini-Hopp. Otroligt glada, pigga och mysiga små unga gäster (dryga halvåret). Varje dag kom de ut i beteshage men fick även upptäcka rastgården ett par gånger, och det var väldigt spännande verkade Findus tycka vid första tillfället. Det var precis som att han tänkte: ”Oj, så mycket spännande det är här då! Vart ska jag börja?”.

Mycket intryck för en liten kaningäst

För samtliga gäster som checkar in i pensionatet så blir det mycket nya intryck vid en miljöomväxling. En del gäster påverkas inte något nämnvärt medans andra… påverkas betydligt mer. Jag som pensionatsvärdinna som tar hand om dessa små gäster, doftar inte som de som de bor hos och rör sig inte som de är vana och klappar, håller och gosar med oss på ett sätt som de kanske inte är vana vid. Buren de får bo i här doftar definitivt inte som ”hemma”. Allt ser annorlunda ut och höet och de torkade gröna kanske smakar annorlunda och andra grensmaker. Ljuden eller tystnaden är nytt.

Det är naturligt att din kanin kan reagera efter sin vistelse här. Det blir ett litet stressmoment med tanke på att många kaniner behöver vanligtvis en-ett par veckor på sig för att installera sig på ett nytt ställe. Du kanske minns första tiden, hur det var när din kanin flyttade hem till er?

Är han/hon sjuk eller det en påverkan av miljöombytet?

Reaktionen hos din kanin kan visas på många olika sätt efter vistelsen hos oss, om det visas sig. Det är bara du som kaninägare som känner din kanin bäst, och som ser eventuell reaktion i så fall om det skulle bli någon. (Är du det minsta tveksam till om det är en påverkan av miljöombytet eller om det skulle vara tecken på att kaninen är sjuk, hänvisar vi dig att ta omedelbart kontakt med din veterinär, hellre en gång för mycket än en gång för lite. Du får självklart även skicka ett sms/mail till oss för att få informationen kring kaninens ätande, beteendet eller om det skulle vara något annat. Vi har tät kontakt med dig som ägare när din kanin är här, just för att du ska få se/höra hur din kanin har det när han/hon är hos oss.

Beskrivning av din kanins personlighet

När du bokar en plats i vårt pensionat så är det bra om du kan i korta drag beskriva lite mer specifikt din kanins personlighet, för att vi också lättare ska kunna upptäcka om något inte står rätt till utöver det som eventuellt kan vara symtom på sjukdom.

Och framför allt så ser vi det också som en viktig del i att kunna bemöta vår gäst utifrån ”Det Bästa till De Bästa” och på dennes villkor.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *