Självservice i pensionatets rastgård!

Dessa fina grabbarna…. I pensionatets rastgård som är kaninernas lilla paradis utanför burarna, finns grenar i lerkruka på ett bord, och man kan också välja att hoppa ner i sin egna höräcke och servera sig själv genom att sitta i maten.

I rastgården finns även grenar lagda så att det blir som ett litet grentak. Där kan våra gäster gömma sig under eller hopp upp på och gnaga. Det finns även tillgång till hö i rastgården och naturligtvis vatten. Stubbar att hoppa upp på, sand att gräva i, tunnlar att springa och gömma sig.

Nu under hösten har det även kommit in en hel del av lönnblad, som blir ett naturligt inslag där gästerna vistas dagligen. När det gäller löven så brukar vi kratta ihop det så att det blir en härlig liten lövhög, där kaninerna mer än gärna står och krafsar för att åter sprider löven överallt. Då blir det bara att kratta ihop på nytt. Ibland passar de så klart på att ta en tugga eller två av löven.

När vi har flera gäster i pensionatet samtidigt, vilket vi ofta ha så är det skifte som gäller vid tillgång av rastgården. Det finns även tillgång till beteshagar där vi även har våra gäster, lite beroende av om vi har vunnit deras tillit så att vi får lyfta dom ut till hagarna.

”Det Bästa till De Bästa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *