Vinterförrådet fylls till bredden

Från det att ogräset tar sig form och när våren är i sitt bästa esse, så plockas det ogräs och ogräs och ogräs inför vintersäsongen. Färska grönsaker går åt på en gång och är svårare att förvara. Ogräs som kirskål & maskrosor är det som dominerar i vår trädgård och en och annan brännässla och tistlar. Grannes kirskål växer sig höga, både på deras sida av vårt staket och på vår sida. Stora gröna buketter läggs i frukt & bärtork som körs dagligen. Självklart så blir det mycket färskt ogräs till alla våra kaniner och våra gäster. Och i beteshagarna är det gräs och klöver som gäller.

Då vi oftast har fullbokat med gäster under främst lov och andra högtider, så gör vi allt för att lagret av just torkat och grenar räcker så länge så möjligt. I förrådet har vi en extrem stor hög av äppelgrenar och grenar av pil som vi har fått av omtänksamma grannar.

När man är på återvinningsstationen för att kasta väl skalade grenar går det inte att motstå en okänd man om det är äppelgrenar som fyller hans bil som han ska kasta. ”Kan vi få fylla vår bil med så mycket som möjligt av dina grenar till våra kaniner och kaningäster”. Förvånad får vi svaret ”Ja, absolut! Det ska ju ändå kastas. Det är ju bra att de kommer till användning. Och ja, det lär dom göra.

Vi är redo för att ta emot vintern med ett fyllt kanin foderlager. Allt för att kunna ge
”Det Bästa till De Bästa”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *