Rasen Sachsengold tar domaren med storm

Året 2020 startade bra. Den 4 januari deltog familjen Törnström på vår första kaninutställning. Vi ställde ut vår fina Mr. Diamond (7 månader) av rasen Sachsengold på ULKAF:s klubbmästerskap i Vänge. Mr. Diamond har endast bott hos oss sedan början av december så vi var lite tveksamma om det kanske var för tidigt att ställa ut honom. Men eftersom vi ändå hade tänkt att fara dit för att se hur en utställning går till och vi blev uppmuntrade att ställa ut så slog vi slag i saken och anmälde honom.

Väntan blev lite dryg för både deltagande kanin och matte.

Tillslut var det så dags för vår Mr. Diamond. Matte var jättenervös. Oj, oj, oj… för att inte undra på hur Mr. Diamond upplevde det!? Först var det vägning. Där fick han full pott 5 poäng utav 5 möjliga. Han vägde 2,7 kilo vilket är en bra vikt för rasen.

Sedan var det dags för domarbordet. Domare var Maria Ottosson. Hon kände och tittade, och inspekterade. ”- Här har ni fått tag på ett riktigt praktexemplar”, var hennes utlåtande. Nervositeten steg. Men oj så spännande. Vad skulle detta landa i?

Att bli vänd på rygg var inte så uppskattat. Det avsnittet hade nog Mr. Diamond nog gärna sluppit!

Först tre timmar senare får vi resultatet. Mr. Diamond lyckades kamma hem hela 95 poäng utav 100 poäng vilket är en mycket bra förstagångsstart som utställare. Han var även den enda av rasen sachsengold som deltog. Detta då rasen är ganska ovanlig. Han hamnade bland de 10 bästa dvs. plats nummer nio utav 91 deltagare. Och det räckte till för att matte skulle få ta emot en första pokal. Gissa att hela familjen Törnström som var på plats var mäktad stolta men trötta när utställningen väl var över.

Matte mottager stolt Mr. Diamonds pokal.
Väl hemma, passar matte på att posera Mr. Diamond och med dagens pokal samt vattenflaskan vi fick ta emot med presentkort inför fri deltagande vid kommande klubbmästerskap. Men det blir nog förs i mars. Nu laddar vi batterierna och njuter av morötter och bara få vara en vacker kanin.
Mr. Diamonds bedömningskort!

Till våren hoppas vi på att Mr. Diamond blir pappa till ett litet gäng små sachsengold ungar. Miss Golden Star och Miss Sunshine är de tilltänkta avelmammorna. Vet du med dig att du är intresserad av att köpa en liten sachsengold under försommaren. Hör gärna av dig redan nu så skriver vi upp dig på vår intresselista. Samtliga kaninungar köpes med tillhörande stamtavla. Anmälan till intresselistan för en sachsengold.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *