Tio-i-top namnlista på kaniner – en omöjlighet!

Förra veckans bloggtema handlade om ”Visste du detta om kaniner…” då vi bland annat kunde läsa om Darius som är världens största kanin och att kaninernas tänder växer under hela deras levnadstid o.s.v.

Denna vecka är tanken att temat skulle beröra de vanligaste Tio-i-top kaninnamnen. Vi ställde frågan i ett par kaningrupper på FaceBook och fick en rungande mängd av olika namn vilket vi drog slutsatsen att fantasin på kaninnamnen är extremt utbredd och namnen som Stampe, Sotis och Snövit är inte det som numera ligger i Tio-i-top. Men aldrig förstod vi att den där Tio-i top listan skulle bli svår att få till. Men vi gjorde ett tappert försök enligt nedan.

Vanligaste kaninnamn

Top bland honorna:
1. Nova
2. Lilja
3. Mimmi
4. Molly
5. Bella
6. Tyra
7. Fideli
8. Snövit

Top bland hanarna:
1.Theo
2. Casper
3. Teddy
4. Loke
5. Hugo
6. Lukas
7. Ludde
8. Blixten
9. Charlie
10. Stampe
11. Wilmer

Dagens honnamn

Trotsa, Mini, Nova (3), Lilja (2), Thelma, Lucy, Mimmi(2), Växla, Molly (2), Castanj, Spira, Vitnos, Wilda (2), Hilda, Fira, Russin, Pira, Zira, Tröska, Luleå, Tamara, Pirat, Ariael, Bell, Efine, Bibbi, Nowa, Isis, Bast, Axa, Vera, Texa, Monou, Reia, Molly, Kokos, Ingrid, Polly, Blue, Navi, Beauty, Bella, Hilma, Nellie, Lady, Esma, Saira, Lykke, Oakley, Poppy, Fay, Lillefot, Fanta, Bruno, Anna, Brumma, Sol, Sofi, Pumpkin, Kennie, Elsa, Chili, Bella (2), Texas, Astrid, Mantis, Plopp, Maj-Gull, Ketchup, Gnocchi, Blåbär, Emo, Myran, Mynta, Akita, Faith, Hope, Mikita, Carmencita, Selina, Flora, Tian, Brie, Mirja, Pion, Olivia, Tyra (2), Disa, Vera, Alma, Lilly, Prickan, Minis, Elsa, Doris, Elma, Hilma, Svea, Jiyuna, Chisana, Santana, Delta, Penny, Bea, Shallow, Pixel, Trazzel, Prisma, Kyra, Aurora, Yava, Polly, Elva, Ellie, Lill-Märtha, ÄnglaCarola, Fluffy, Ronja, Miss Golden Star, Miss Sunshine, Grodan, Wira, Betty, Britta, Stina, Millie, Fideli (2), Snövit (2), Felicia, Stina, Bambi, Lillefot, Lilla Gumman, Silver, Winwer, Fluff, Svart, Hare, Daim, Lilo, Una, Darling, Carla, Maiev, Dalias, Bunny, Sky, Alex, Belle, Asta, Ingrid-Stina, Ysa, Juni, Leah, Skruttan, Stampe, Tindra, Iris, Alma, Milou, Nyko, Kenya, Freja, Hira, Morran, Milly, Minou, Lizzie, Mica, Jacqui, Azzi, Enya, Selma, Svea, Isla, Arwen, Dumbo, Lexi, Kira, Geisha, Zoey, Zelda, Lavah, Leya, Melody, Iris, Wira, Thilia, Skimra, Zafira, Vinga, Cynthia, Katla, Älskling, Ulla-Bella, Ylva, Charlie, Bianca, Mira, Sakura, Alba, Margo, Drömma, Viktoria, Gun-Britt. Pixie, Zingo, Lusia, Siri, Iris, Happy, Milly, Doris, Fifi, Chellinie, Mery, Gilcia, Myszka, Raven, Wilda, Nicki, Smulan, Pärlan, Blomman, Luna, Snö, Hoppsan, Lilja, Thelma, Växla

Dagens hannamn

Attack, Pajjaz, Spalt, Mackan, Algot, Nero, Delta, Vimse, Stampe, Thore. Theo (5), P-Lex II, Johnny Pepp, P-Lex, Muffin, Strössel, Mio, Oliwer, Charlie (2), Teddy (3), Mille, Casper (3), Elwin, Texas, Loke (3), Sven, Neo, Lipton, Piff, Dante, Lio, Zumo, Allan, Nocco, Otiz, Lennart, Viggo, Ralf, Hugo (3), Marabou, Hero, Olaf, Nyko, Mulle, Hubbe, Ludde (2), Chili, Blixten (2), Zapp, Alve, Wall-E, Micro, Effy, Dixie, Helix, Socker, Leo Sune, Devil, Odin, Toste, Bobby, Pucko, Tintin, Virus, Trocan, Podrick, Chippen, Torsten, Troy, Alesso, Jeremy, MCLovin, Ariko, Lukas (3), Dino, Henning, Elyan, Valentino, Tino, Palle, Rocky, Alfred, Gusten, Axel, Olle, Schack, Liam, Noah, Alwin, Mancha, Aishi, Wilder, Mellow, Lill-Ernst, Robin Pettson, Elliotte, Mr. Diamond, Mållgan, Botvid, Stampe (2), Toronto, Zingo, Esset, Theodore, Lilla Gubben, Lars, Pumba, Nasse, Pip, Qiff, Thrall, Zakuru, Lexus, Steve, Enderman, Wiking, Star, Gunnar, Atli, Åke, Leo, Empuu, Lille-Skutt, Albin, Lou, Willie, Pix, Lux, Oscar, Grim, Dino, Junior, Flame, Demo, Vilmer (2), Svante, Nougat, Zingo, Tiger, Cody, Zanthos, Zeus, Nicco, Felix, Valle, Totte, Milou, Puh, Nisse, Svante, Lufsen, Esko, Lino, Pepsi, Mulle, Zimba, Harry, Ozzi, Nocco, Phoneix, Atlaz, Helix, Akilles, Snurre Sprätt, Houndi, Quintos, Åska, Östen, Filip, Coco, Rufus, Naruto, Duracell, Toker, Karma, Ramos, Aston, Marley, Isco, Aron, Lotus, Topas, Toxic, Bombel, Henke, Fredi, Pippi, Wille, Dante, Freddy, Liten, Bambi, Gizmo, Herkules, Spike, Castor, Pollux, Baloo,

Slutsats

Det vi kan se nu när vi förhoppningsvis har fått med alla kaninnamn på honor och hanar är att variationen är verkligen utbredd och de namnen som ändå hamnar i en lista (se ovan) gör det med en marginal jämfört med de namn som inte kom med på listan. Enligt vår lilla undersökning, var det på gränsen att få ihop en Tio-i Top lista.

Så du som funderar på namn på din nya fyrbenta vän, ta en titta här…kanske hittar du ett passande namn till din nya fyrbenta vän ifrån denna veckas tema.

Ett varmt Tack till Er ALLA!

Vi vill rikta ett varmt tack till Er alla som tog er tid och deltog i denna intressanta undersökningen! Ni är många! Vi önskar Er en riktig God Jul och Gott nytt år, tillsammans med Era fyrbenta vänner!

Och Ni som vill fortsätta att följa våra veckotema blogginlägg Gilla oss gärna på vår FaceBook sida då alla inlägg läggs även via den sidan, vilket gör att ni blir uppdaterad så fort något nytt är skrivet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *