Kaninpensionatets födelse

Idén med att öppna upp ett kaninpensionat kom lite oväntat ifrån ovan. Uppfödaren som jag köper hö ifrån hade lagt ut en annons på fackburar till försäljning. Och då föddes idén… ja men om jag köper dem burarna så kan jag passa lite kaniner och hjälpa andra kaninägare under tiden som ägaren är bortrest. Jag skulle också kunna ta emot akuta omplaceringar under tiden som ägaren söker nytt hem till sin kanin och på sommaren ta emot marsvin/hamster. Vi är ju ändå väldigt mycket hemma. Jag hade ju också egen erfarenhet av hur svårt det är att hitta kaninpensionat med kvalité i Uppland som är mer än ”bara förvaring”. Och så har vi sju egna kaniner vilket är ett stort plus. Jag fick min man snabbt med på noterna och kort sagt… ut och plockade på altan och gjorde plats.

Vi for så iväg….hör och häpna så överraskade vi blev när vi såg hur stora dessa fackburar var 200x70x70cm. Hmmmmm…. dem kan vi inte ha på altanen. Det förstod jag på en gång. Tänk, tänk, tänk… (som Nalle Puh) säger. Vad ska vi nu hade dessa? Två stora två facksburar. När vi kör andra gången för att hämta andra tvåfacksburen så kom idén. Yngsta grabben har slutat att leka i sin stora sandlåda trots att den fylldes med ny sand förra säsongen. Och där passade dem perfekt. Och vilken glädje som kanin att få gräva och gräva när den är ute i rastgården. Och väldigt snabbt så stod sedan pensionatet färdigt, med kompostgaller runt hela pensionatet och vi har förberett två fackburar för dels den som vill komma på besök för att titta på vårt kaninpensionat De Luxe ser ut men också redo för våra kommande pensionatsgäster.

Hos oss kommer vara kanin vara en ”gäst”. Och gäster ska ha det bästa möjliga under sin vistelse för att vilja komma tillbaka. Och vår vision är: ”Det bästa till DE Bästa”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *